Περιπέτεια στους βράχους – Εξερεύνηση στα Μετέωρα

Μία μοναδική τριήμερη περιπέτεια στα μαγευτικά Μετέωρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
3μέρες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
• κάποιος με καλή φυσική κατάσταση
• τα μονοπάτια είναι γενικά σε καλή κατάσταση
• αυξημένη χιλιομετρική απόσταση
• μέτρια υψομετρική διαφορά
ΕΠΟΧΗ

26-28 Οκτωβρίου

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

220€

Έλα στο σημείο συνάντησης και μπες στο βαν. Ξεκίνα για ένα μέρος τεράστιας γεωλογικής και θρησκευτικής αξίας. Μάθε πως γίνεται το κρασί και το τσίπουρο και κάνε ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι. Φτάσε στο Hostel, άσε τα πράγματα σου και ετοιμάσου για μια 3D προβολή που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σου. Εξερεύνησε την όμορφη πόλη. Ξύπνα το πρωί και απόλαυσε το πρωινό σου. Ήρθε η ώρα να θαυμάσεις τα Μετέωρα από κοντά. Φτάσε σε μοναστήρια περασμένων αιώνων και ανακάλυψε τους θησαυρούς που κρύβουν. Περπάτησε ανάμεσα τους μέσα από παλιά καλντερίμια. Δες τον πελώριο βράχο και ανέβα σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του. Ζήσε την εμπειρία της μαγειρικής στη φύση από ψηλά και θαύμασε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα. Γύρνα στο hostel χαλάρωσε και ετοιμάσου για τη βραδινή βόλτα στην πόλη. Κοίτα γύρω σου τους φωτισμένους πέτρινους γίγαντες. Ήρθε η ώρα για να πιείς το ποτό σου και να περάσεις μία σούπερ βραδιά γεμάτη γέλιο και μουσική. Ξύπνα το πρωί , ετοίμασε τα πράγματα σου φάε το πρωινό σου και ετοιμάσου να μπεις στον κόσμο της Φυσικής Ιστορίας και των Μανιταριών. Μπες στο βαν και ξεκίνα για να γνωρίσεις τα Άγνωστα Μετέωρα. Περπάτησε στο όμορφο μονοπάτι και επισκέψου παλιά Μονύδρια που χτιστήκαν μέσα στον βράχο! Θαύμασε τους γεωλογικούς σχηματισμούς που ξεδιπλώνονται γύρω σου και χαλάρωσε σε πανέμορφο μέρος και απόλαυσε ένα πεντανόστιμο γεύμα στη φύση!

Μάθε και αυτό:

Τα Μετέωρα είναι μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Καλαμπάκας. Αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα βράχων, σχηματίζοντας μια εντυπωσιακή γεωλογική σύνθεση. Πρόκειται για ένα σύνολο βράχων κροκαλοπαγούς πετρώματος οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 25 με 30 εκατομμύρια χρόνια όταν ακόμα ο θεσσαλικός κάμπος καλύπτονταν από θάλασσα.

Το όνομα Μετέωρα, που σημαίνει «κρεμαστοί βράχοι», οφείλεται στον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη. Πρόκειται για τον ιδρυτή της μονής του Μεγάλου Μετεώρου, ο οποίος ονόμασε Μετέωρο τον φαρδύ βράχο όπου ανέβηκε για πρώτη φορά το 1344. Το 1372 έχτισε εκεί το πρώτο μοναστήρι. Με το πέρασμα των χρόνων, η μοναστική κοινότητα της περιοχής άρχισε να αναπτύσσεται και στην περίοδο της μεγάλης ακμής της ο αριθμός των μοναστηριών έφτασε τα 24. Το μεγάλο ύψος και η καθετότητα των βράχων, πάνω στους οποίους ήταν χτισμένα, έδινε στα μοναστήρια χαρακτήρα φρουρίων. Ήταν προσβάσιμα μόνο με τη χρήση μακριάς ανεμόσκαλας και χειροκίνητων βαρούλκων. Σήμερα λειτουργούν έξι μονές.

Θεωρείται μία από τις πιο εντυπωσιακές και μαγευτικές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου. Η επίσκεψη σε αυτό το μαγικό μέρος αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία, καθώς η φυσική ομορφιά, η θρησκευτική κληρονομιά και η ιστορία συνδυάζονται σε μια μοναδική και μαγευτική εμπειρία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Μέρα Πρώτη

    Αναχωρούμε από τη Θεσσαλονίκη στις 8:30 και κατευθυνόμαστε προς την πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα στο οινοποιείο Τσιλίλης. Εκεί θα μας ξεναγήσουν στους χώρους που φτιαχνονται και αποθηκεύονται το κρασι και το τσιπουρο καθώς και στον χώρο που συσκευάζoνται. Θα μας εξηγήσουν τη διαδικασία και τον τρόπο της απόσταξης και στο τέλος θα ζήσουμε μία υπέροχη εμπειρια γευσιγνωσίας κρασιού και τσίπουρου. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για την πόλη της Καλαμπάκας όπου θα τακτοποιηθούμε στο Hostel μας.. Αφού τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας, θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής Μετεώρων. Εκεί θα παρακολουθήσουμε μια 3D προβολή για τη γεωλογική και θρησκευτική ιστορία των Μετεώρων. Αφου δούμε την πολύ ενδιαφέρουσα προβολή θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε την πόλη της Καλαμπάκας.

  • Μέρα Δεύτερη

    Μόλις ξυπνήσουμε, θα απολαύσουμε το πρωινό μας στην όμορφη αυλή του Hostel και

    στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μονή Βαρλαάμ, όπου θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα της. Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε από πανέμορφο καλντερίμι προς τη Μονή Μεγάλου Μετεώρου. Εκεί θα περιπλανηθούμε στους χώρους της και θα θαυμάσουμε τη μαγική θέα και τα πολύτιμα εκθέματα της.

    Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο βαν και θα κατευθυνθούμε προς την αρχή του μονοπατιού για το βράχο του Αγίου Πνεύματος. Θα πεζοπορήσουμε στη σκιά του τεράστιου βράχου και θα ανέβουμε σε ένα από τα ψηλότερα του σημεία. Εκεί βρίσκεται και ένα εκκλησάκι μέσα στον βράχο, στο οποίο λέγεται ότι έζησε ο πρώτος μοναχός κατά τον 10 αιώνα. Σε αυτό το σημείο με την υπέροχη θέα θα μαγειρέψουμε στη φύση!

    Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο βαν και θα κατευθυνθούμε προς το πιο γνωστό sunset spot των Μετεώρων. Θα χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας τη θέα και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο hostel για να ετοιμαστούμε για τη βραδινή μας βόλτα στην πόλη.

  • Μέρα Τρίτη

    Το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουμε και αφού απολαύσουμε το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών και θα περιηγηθούμε στον χώρο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για ένα κοντινό χωριό το οποίο αποκαλείται και ως : Τα κρυφά Μετέωρα. Εκεί θα κάνουμε έναν μικρό περίπατο και θα θαυμάσουμε τους πανέμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς και θα επισκεφτούμε μία μικρή μονή η οποία είναι λαξευμένη στον βράχο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε λίγο παρακάτω σε έναν πανέμορφο χώρο όπου θα επισκεφτούμε άλλη μία παρόμοια Μονή όπου και θα μαγειρέψουμε και θα απολαύσουμε ένα μικρό γεύμα στη φύση! Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο βαν και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη.

HIGHLIGHTS

  • Οινοποιείο Τσιλιλή
  • Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων
  • Επίσκεψη σε δύο Μοναστήρια
  • Πεζοπορία ανάμεσα στα Μοναστήρια
  • Πεζοπορία και ανάβαση στον βράχο του Αγίου Πνεύματός
  • Μαγειρική στη φύση
  • Ηλιοβασίλεμα
  • Βραδινή έξοδος στην Καλαμπάκα
  • Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών
  • Πεζοπορία στα κρυφά Μετέωρα
  • Επίσκεψη σε δύο Μονύδρια

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Στα μοναστήρια υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας. Τα αμάνικα και τα σορτς απαγορεύονται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στα μοναστήρια φορώντας παντελόνια, αλλά πρέπει να φορούν φούστες.
  • Κατά τη διάρκεια των πεζοποριών ορισμένα σημεία ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα ολισθηρά και απαιτείται μεγάλη προσοχή και πεζοπορικό μποτάκι.
  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
  • Πολύ πιθανόν να επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.
  • Η διαμονή μας θα πραγματοποιηθεί σε κοιτώνα στο Meteora Central Hostel.
  • Πολιτική πληρωμής/ακύρωσης:

Η εγγραφή συμμετοχής ολοκληρώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό της Eurobank:

ΙΒΑΝ: GR52 02600 14000 02702 01187 955

Δικαιούχος: ΒΑΡΒΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ή μέσω συστήματος πληρωμών IRIS : 6978788183

(**Τα τυχόν έξοδα της κατάθεσης βαρύνουν τον καταθέτη.)

Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.

Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 14 Οκτωβρίου , 2024. Από 14 Οκτωβρίου 2024 και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.

περιλαμβΑνονται

Οδηγός δραστηριοτήτων
Κουτί πρώτων βοηθειών
Μπαστούνια πεζοπορίας (κατόπιν αιτήματος)
Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator
Εισιτήρια για το Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων
Εισιτήρια για Αρχαιολογικούς χώρους/Μουσεία/Μοναστήρια
Snack
Καφές
Εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού
Πρωινό
Μεταφορά
Μαγείρεμα στη φύση
Διαμονή

δεν περιλαμβΑνονται

Προσωπικά έξοδα
Κοστος πρόωρης αποχώρησης από την εκδρομή
Beverages and drinks
Δώρα, αναμνηστικά κ.λπ.
Ξενάγηση/Επαγγελματίας ξεναγός για Αρχαιολογικούς χώρους/Μουσεία/Μοναστήρια (μπορεί να συμπεριληφθεί με επιπλέον χρέωση κατόπιν αιτήματος)
Πρόσθετη κατανάλωση κρασιού πέρα από τη γευσιγνωσία
Φιλοδωρήματα (προαιρετικά)
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην περιγραφή

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Παπούτσια ορειβασίας
Επιπλέον ρούχα για αλλαγή
Ελαφρύ μπουφάν
Γυαλιά ηλίου και αντηλιακό
1,5 λίτρο νερό
Καπέλο για τον ήλιο
Είδη προσωπικής υγιεινής
Αδιάβροχο/αντιανεμικό μπουφάν
Σακίδιο πλάτης 10-20l
Μπουφάν
Αδιάβροχο και αντιανεμικό μπουφάν

Περιπέτεια στους βράχους – Εξερεύνηση στα Μετέωρα

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

220€

Περιπέτεια στους βράχους – Εξερεύνηση στα Μετέωρα

220€

Inquiry form

Inquiry form

Inquiry form

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ