Πεζοπορία και Earth Yoga Flow – Χαλκιδική Mountain Reatreat

Συνδέσου με τη Γη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
10-
11ω
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
• κάποιος με καλή φυσική κατάσταση
• τα μονοπάτια είναι γενικά σε καλή κατάσταση
• αυξημένη χιλιομετρική απόσταση
• μέτρια υψομετρική διαφορά
ΕΠΟΧΗ

Όλο τον χρόνο

PRICE UPON REQUEST

Ξύπνα το πρωί και έλα στο σημείο συνάντησης. Μπες στο βαν και φτάσε στο ιστορικό μονοπάτι. Περπάτησε στα βήματα του Αριστοτέλη. Κανε ένα διάλειμμα και θαύμασε την υπέροχη θέα. Δες τις εναλλαγές των χρωμάτων και των τοπίων γύρω σου. Μπες στο δάσος και απόλαυσε την ηρεμία που αποπνέει. Φτάσε σε μια μαγική τοποθεσία. Ήρθε η ώρα να συνδεθείς με την ενέργεια της Γης. Άσε τη θετική ενέργεια να βγει από μέσα σου και να σε κατακλύσει. Ενεργοποίησε το πρώτο ενεργειακό σου κέντρο, ισορρόπησε το και άσε τη θετική ενέργεια να ρέει ελεύθερα στο σώμα σου. Έπισκέψου το πανέμορφο και γραφικό χωριό και γεύσου τη γλυκύτητα της φύσης. Χαλάρωσε και απόλαυσε τις τοπικές γεύσεις σε ένα όμορφο και παραδοσιακό καφενείο.

 

Μάθε και αυτό:

Όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Ελλάδα, από τα πρώτα χρόνια ίδρυσαν ορυχεία στην ευρύτερη περιοχή των Σταγείρων. Βασιζόμενοι στις πληροφορίες και τις αναφορές που κατείχαν, ήταν ενήμεροι για την ύπαρξη αρχαίων ορυχείων και την εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων όπως το ασήμι και το χρυσό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρχαν 500 ή 600 καμίνια για το λιώσιμο των μετάλλων, διασκορπισμένα πάνω και κάτω από το βουνό. Τα μέταλλα περιελάμβαναν πυρίτιο με χρυσό, γαληνίτη και θειικό μόλυβδο. Τα φυσερά λειτουργούσαν με μύλους που κινούνταν από νερό, και η μέθοδος χωρισμού του χρυσού από το ασήμι ήταν η ίδια με αυτή που εφαρμόζεται τώρα στην Ουγγαρία, με τη χρήση νιτρικού οξέος. Περίπου 6.000 εργάτες εργαζόντουσαν στα ορυχεία. Με την πάροδο του χρόνου, τα ορυχεία υποχώρησαν, μέχρι την Επανάσταση του 1821, όταν τα Μαντεμοχώρια (τα χωριά της περιοχής των εξορύξεων) συμμετείχαν στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία και υπέστησαν σημαντικές καταστροφές από τους Οθωμανούς. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η “Κοινότητα Μαντεμίου” διαλύθηκε και από τότε, κάθε προσπάθεια επαναλειτουργίας καταστέφθηκε και αποδείχθηκε ανεπιτυχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

    Αναχωρούμε για τα Στάγειρα Χαλκιδικής από το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Μακεδονία, στις 07.30.

     

  • Το μονοπάτι του Αριστοτέλη

    Φτάνουμε στην αρχή του μονοπατιού του Αριστοτέλη. Η πεζοπορία μας ξεκινά μπροστά απο ένα Οθωμανικό λουτρό του 15ου αιώνα, όταν η περιοχή ήταν γνωστή και ως Σιδηροκαύσια. Αρχικά, πεζοπορούμε σε πετρόκτιστο μονοπάτι με χαμηλή βλάστηση και υπέροχα σημεία θέασης. Έπειτα μπαίνουμε σε δάσος μέχρι να φτάσουμε στην πανεμορφη δασικη θέση Κερασουδα.

  • Earth Yoga Flow

    Μετά την πεζοπορία μας είναι ώρα για χαλάρωση. Ήρθε η στιγμή να βιώσουμε την αρχαια τακτική ενδυνάμωσης του σώματος μέσω της γείωσης, όπου το αίσθημα της ζωντάνιας και η φυσική ενέργεια της γης θα κυριαρχήσουν. Θα βρούμε το κέντρο μας και θα συνδεθούμε με τη φυσική μας αναπνοή, καθώς η ανεξάντλητη και απαλή ενέργεια της γης διαπερνά ολόκληρο το σώμα μας, από τα πέλματα των ποδιών μας και κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης έως την κορυφή του κεφαλιού μας. Με στάσεις σώματος που διαδέχονται η μία την άλλη, θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε το πρώτο ενεργειακό μας κέντρο, να το ισορροπήσουμε και να αφήσουμε την ενέργεια να ρέει ελεύθερα στο σώμα μας. Θα εναρμονιστούμε με τη φύση, θα γειωθούμε και θα απαλλάξουμε το σώμα μας από κάθε μορφή μυϊκού πόνου. Θα αφήσουμε πίσω την ένταση της πόλης και θα συνδεθούμε με την ηρεμία της φύσης. Μία ώρα γεμάτη ηρεμία και θετική ενέργεια.

  • Αρναία

    Επόμενος προορισμός το πανέμορφο και γραφικό χωριό της Αρναίας. Εκεί, θα επισκεφτούμε ένα μικρό οικογενειακό κατάστημα με προϊόντα μελιού, όπου θα δοκιμάσουμε μοναδικές ποικιλίες τοπικού μελιού, και οι ιδιοκτήτες θα μας παρέχουν πληροφορίες για το μέλι, καθώς και για το τοπικό ποτό “Μουντοβίνα”. Έπειτα θα χαλαρώσουμε και θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας σε ένα όμορφο καφενεδάκι στην πλατεία του χωριού.

  • Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

    Έχοντας γεμίσει με όμορφες εικόνες και εμπειρίες από αυτο το Mountain Retreat στη Χαλκιδική, ξεκινάμε αργά το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη.

HIGHLIGHTS

  • Το μονοπάτι του Αριστοτέλη
  • Οθωμανικό λουτρό
  • Earth Yoga Flow με την πιστοποιημένη Yoga Instructor Μαρία Σκυβαλάκη
  • Αρναία
  • Γευσιγνωσία μελιού

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τα δικά τους στρώματα yoga. Για όσους δεν διαθέτουν, μπορούμε να παρέχουμε, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
  • Κατά την πεζοπορία, υπάρχουν μερικά απότομα σημεία που απαιτούν προσοχή.
  • Συνιστάται να έχετε φάει καλό πρωινό πριν από την εκδρομή.
  • Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα το απόγευμα.

περιλαμβΑνονται

Οδηγός δραστηριοτήτων
Κουτί πρώτων βοηθειών
Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator
Snack
Μεταφορά
Γευσιγνωσία μελιού
Earth Yoga Flow Experience

δεν περιλαμβΑνονται

Προσωπικά έξοδα
Κοστος πρόωρης αποχώρησης από την εκδρομή
Beverages and drinks
Δώρα, αναμνηστικά κ.λπ.
Φιλοδωρήματα (προαιρετικά)
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην περιγραφή
Στρώματα γιόγκα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Παπούτσια για τρέξιμο ή πεζοπορία
Επιπλέον ρούχα για αλλαγή
Ελαφρύ μπουφάν
Γυαλιά ηλίου και αντηλιακό
1,5 λίτρο νερό
Καπέλο για τον ήλιο
Αδιάβροχο/αντιανεμικό μπουφάν
Σακίδιο πλάτης 10-20l

Πεζοπορία και Earth Yoga Flow – Χαλκιδική Mountain Reatreat

PRICE UPON REQUEST

Πεζοπορία και Earth Yoga Flow – Χαλκιδική Mountain Reatreat

PRICE UPON REQUEST

Inquiry form

Inquiry form

Inquiry form

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ